sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Kiitollisuus elämäntapana

Kiitollisuus elämäntapana

Kun pysähdyn miettimään vaikka tätä päivää ja kaikkea tähän astista elämänmenoani niin siitä voisi tehdä harjoituksen kiitollisuudesta elämäntapana.

Ajatellaan vaikka, että minulla on viihtyisä, tilava kerrostaloasunto, kaapit täynnä ruokaa ja monenlaisia koneita ja laitteita, sähköä, vaatteita ja kaikki muu aineellinen ympärillä, ja että voin ostaa kaiken sen, mitä tarvitsen (hengitysilmaa unohtamatta).

Se, että tämä kaikki on minulla ja että voin tästäkin kirjoittaa Internetissä on vaatinut miljoonien ihmisten luovuuden, kekseliäisyyden ja työn eri puolilla maailmaa pitkältä ajalta. Koko elämän evoluution ja kulttuurievoluution.

Eikä vain kaikkea inhimillistä työtä ja luovuutta (tiede ja sitä soveltava teknologia ja muu kulttuuri) mistä kiittää, vaan voin olla kiitollinen myös miljardeille eliöille luonnossa pitkin maapalloa maalla ja merillä, että ne antavat minulle happea hengitettäväksi ja ravintoa syötäväksi.

Todellakin, ei tämä kaikki ole itsestäänselvää. Kiitollisuuden ottaminen asenteeksi ja elämäntavaksi saattaisi avartaa ajatuksia ja ehkä jopa kohentaa mielialaa.

Kiitollisuuden perimmäiseksi kohteeksi voi sitten ottaa vakaumuksensa mukaan joko elämän tai Jumalan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.