maanantai 4. toukokuuta 2020

Uskonnon tarkoitus ja paavi

Uskonnon tarkoitus ja paavi

Viime jouluna Rooman paavi Franciscus piti jouluyön jumalanpalveluksen saarnan. Paavi opetti, että ihmisen tulee keskittyä oman elämänsä parantamiseen, eikä yrittää muuttaa muita ihmisiä.

Tämä on minunkin näkemykseni: jos ihmisellä on uskonto, hän keskittyköön oman elämänsä ja tekojensa parantamiseen, eikä toisten ihmisten kontrollointiin. Hänellä ei ole mitään valtaa eikä oikeutta alkaa komennella ja tuomita muita ihmisiä ja vaatia muita muuttumaan omaksumansa uskonnon oppien ja sääntöjen mukaiseksi

Uskonnon tarkoitus ei pidä olla muiden ihmisten kontrollointi ja alistaminen. Toisin sanoen, jos et pidä siitä, että naiset pukeutuvat paljastavasti ei sinulla ole oikeutta hyökätä naisia vastaan ja naisia tuomiten pakottaa heidät pukeutumaan sinun uskomuksiesi mukaisesti. Käännä sinä sen sijaan katseesi naisista muualle, jos haluat välttää niitä kiusauksiasi ja himojasi.

Jos et hyväksy homoseksuaalisten ihmisten avioliittoja, älä sitten mene homoavioliittoon, mutta sinulla ei ole valtaa eikä oikeutta estää homoseksusaalisia ihmisiä menemästä avioliittoon.

Jeesuskaan ei opettanut, että jos jollakulla on kiusauksia tai himoja niin sillä ihmisellä on oikeus koettaa muuttaa himoa aiheuttavia ihmisiä toisenlaisiksi esim. pukeutumisen tai muun käyttäytymisen osalta. Ei, vaan Jeesus käski repimään käden tai silmän pois, jos ne viettelevät ja tekemään omassa elämässä parannusta (tietenkään kyse ei ole siitä, että pitäisi kirjaimellisesti alkaa leikellä ruumiinosia pois, vaan opetus on, että pahat, syvälle juurtuneet tavat tulee poistaa).

Eikä Kristus antanut kristityille ja kirkolle tehtäväksi pakottaa ei-uskovat ihmiset valtiollisten lakien ja viranomaistoimien avulla noudattamaan kristinuskon / Raamatun sääntöjä, käytäntöjä ja oppeja. Ei Kristus kehottanut perustamaan teokraattista valtiota eikä kristillistä diktatuuria, vaan Jeesus kutsui ihmisiä kääntymykseen, sillä Jumalan valtakunta oli lähellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.