lauantai 31. lokakuuta 2020

Uskonnollinen fanatismi ja pilkka

Uskonnollinen fanatismi ja pilkka

Koen itselleni todella vieraaksi ja epäkiinnostavaksi kaikenlaisen uskontoon liittyvän fanatismin sekä etenkin siitä raivoamisen sanoin sekä teoin, jos joku pilkkaa uskontoa - omaa teismiäni tai jotain toista uskontoa. Itseäni ei häiritse eikä liikuta vaikka joku miten paljon pilkkaisi Jumalaa, Jeesusta, Raamattua tai mitä muuta uskontoon liittyvää tahansa. 

Itse asiassa (esimerkiksi) monet ateistien tekemät meemit uskonnosta ja uskovaisista ovat hyvinkin oivaltavia, tarkkanäköisiä ja teräviä. 

Ja mitä se on minulta pois jos joku tekee pilakuvan vaikka Jeesuksesta. Omapahan on asiansa, enkä koe tarpeelliseksi uhkailla myöskään esim. Jumalan vihalla ja tuomioilla sen pilkan tähden.

Toisaalta en itse halua pilkata uskontoja enkä uskovaisia, enkä Jumalaa. En koe sellaiseenkaan toimintaan tarvetta tai kiinnostusta. Ja asiallista uskontokritiikkiä pidän täysin hyväksyttävänä, jopa tarpeellisena.

Ja tämä suhtautumistapani on ensinnäkin luonnekysymys (olen rauhallinen, maltillinen pohdiskelija ja vältän äärimmäisyyksiä). Toiseksi se on tiedollinen / varmuuteen liittyvä. Kun en minä edes tiedä, että mikä uskonto on se lopullinen totuus - vai onko mikään uskonto oikeassa. Voihan olla, että ateistit ovat oikeassa. Mistä minä sitä tiedän. 

Ja kun minä en tiedä enkä ole varma, niin miksi alkaisin fanaatikoksi ja raivoajaksi uskontokysymyksien kanssa ja sen tähden, jos joku pilkkaa uskontoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.