sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Rokotevastaisuus -kritiikkiä

Rokotevastaisuus - kritiikkiä

Maailmalla ja Suomessakin riehuu rokotuksien vastustus ja rokotteisiin liittyvät naurettavat, typerät salaliittoteoriat. Jopa Jumala ja Raamattu on vedetty mukaan rokotuksien vastaiseen vouhkaamiseen. Ilmoitan täten, että en ole kulkutautimyönteinen, vaan otan koronavirusrokotteen kun se saatavilla on. Riskiryhmiin kuuluvana saanen sen todennäköisesti ensimmäisten joukossa.

Vaikka jotain sivuvaikutuksien riskiä rokotteissa kuten koronarokotteessa voi ilmetä joillakin ihmisillä, niin silti se on pienempi paha kuin joutua potemaan koronatautia. Eikä minulla ole koko elämäni aikana yhdestäkään rokotteesta tullut minkäänlaisia haittavaikutuksia. Ei niitä kaikille tulekaan.

Rokotusasioissa pitäisi järkevästi puntaroida hyötyjä ja haittoja sekä sitä, että kuinka moni lopultakaan saa mitään sivuvaikutuksia rokotuksesta. Onhan joka lääkepakkauksessakin tuoteseloste ja siinä listaus vaikka minkälaisista sivuvaikutuksista, joita lääkkeestä voi seurata. Ja silti vain jotkut niitä haittavaikutuksia kokevat.

Eikä kannattaisi aina jankata myöskään siitä narkolepsiasta ns. sikainfluenssarokotteen seurauksena joillekin ihmisille, kun ei se itse rokote sitä aikaansaanut, vaan pelkästään aktivoi narkolepsian puhkeamaan ihmisillä, joilla siihen oli jo valmius.

Teologinen perustelu rokotuksille ja ylipäätään tieteelle

Teologisestikin voidaan perustella rokotteiden ja ylipäätään lääketieteen hyödyllisyyttä ja tarpeellisuutta sekä torjua kampanjointi rokotuksia ja muutenkin tiedettä vastaan. 

Voidaan lähteä siitä, että tiede ja järki ovat Jumalan hyviä lahjoja ja ne on tarkoitettu käytettäviksi kaikkeen hyvään sekä elämää palvelevaan. Tällöin rokotuksetkin ovat Jumalan hyviä siunauksia ja lahjoja tieteen sekä järjen käyttämisen välityksellä.

Muutenkin pidän hyvin arveluttavana sitä, että Raamattua tai yleensäkin uskontoa käytetään argumenttina terveydenhoidossa, nimenomaan siis lääketieteellisten hoitojen kieltämiseen, jolloin saatetaan ihmisten terveys sekä henki vaaraan (esim. jehovantodistajien verensiirtokielto).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.