sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Trump, demokratia ja presidentinvaalit

Trump, demokratia ja presidentinvaalit

Trump ja kuolemia aiheuttanut törkeä tunkeutuminen Yhdysvaltojen kongressiin tarkoituksena kaapata valta väkisin ja estää rehellisten, normaalien presidentinvaalien tuloksien lopullinen vahvistaminen. Siinä huipentuivat monivuotisen tietoisen kansan kahtiajakamisen, vihapuheiden ja valehtelun sekä järjettömien salaliittoteorioiden levittämisen ja vallanhimon karut hedelmät. 

Demokratia USA:ssa on vaarassa, mutta tähän asti ja myös anteeksiantamattoman kongressin istuntoon tunkeutumisen jälkeenkin totuus, laillisuus ja demokratia voittivat.

Trumpin pitäisi ymmärtää erota, ja hänet joutaisi laittaa tuomioistuimeen syytteeseen vallankaappaushankkeen yllyttämisestä ja käynnistämisestä. Joka tapauksessa Trump on todella huono häviäjä. Ja täysin harhainen lapsellisine jankkauksineen muka vaalivilpistä ja jostain salaliitoista ja vaikka mistä perättömästä marraskuisiin presidentinvaaleihin liittyen.

Kun kansakunta äänesti Trumpin ulos Valkoisesta talosta ja Joe Bidenin hänen seuraajakseen presidenttinä niin ei tätä laillista ja asianmukaista vaalitulosta voi kumota ja muuttaa päinvastaiseksi jossain oikeudenkäynnissä eikä kaduilla mellakoimalla eikä vaatimalla varapresidentti Pencea kumoamaan vaalin tulos kongressissa. 

Kuten Pence itsekin sanoi, ei hänellä ole laillista valtaa eikä oikeutta sellaiseen tekoon. Joten Trump kehotti ja vaati omaa varapresidenttiään rikkomaan lakia ja toimimaan täysin mielivaltaisesti ja perusteettomasti.

Ihan oikein, että Twitter ja Facebook sulkivat Trumpin some-tilit niin loppuu se vihan ja valheiden levitys ja hänen sekopäisten, fanaattisten kannattajiensa lietsominen suorastaan kapinaan ja väkivaltaan.

Ihan hullua on myös se, että persupoliitikko Huhtasaari (joka ei ole varsinaisesti mikään järjen jättiläinen muutenkaan) ehdottaa Trumpille vuoden 2021 Nobelin rauhanpalkintoa. Ei hyvää päivää mitä mielipuolisuutta. Vankilaan Trump ennemmin kuuluisi näiden tekojensa seurauksena. Trump muka onnistunut edistämään USA:n sisäistä vakautta?! Trumpin myrkynkylvö somessa ja teot ylipäätään päinvastoin ovat luoneet epävakautta ja rajua kahtiajakoa mellakoineen, että ties mikä sisällissota olisi voinut syttyä Amerikassa, jos Trump olisi saanut jatkaa vallassa olemistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.