sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Huijaava Jumala?

Huijaava Jumala?

Kristilliseen luomisuskoon eli kreationismiin ja debatointiin modernista luonnontieteestä liittyy tämä merkittävä seikka. On näet perimmältään vain kaksi vaihtoehtoa. 

a) Jumala loi maailmankaikkeuden ja elämän juuri sillä tavalla ja siinä ajassa (eli miljardien ja miljoonien vuosien aikana vähitellen) kuin miltä näyttää tieteen tuloksien valossa.

tai

b) Jumala luoda töksäytti kaiken hetkessä kerralla valmiiksi, eli sen yhden viikon aikana muutama tuhat vuotta sitten, mutta Jumala laittoikin universumin ja elämän näyttämään miljardien vuosien ikäiseltä sekä sellaiselta, että niiden kaikkien luomiseen kului pitkiä aikajaksoja.

Juuri tuo jälkimmäinen vaihtoehto laittaa kysymään, että onko luoja huijaava Jumala, jos asia on tämän vaihtoehdon mukaisesti? Mikä voisi olla syynä Jumalalla hämätä ihmiskuntaa ja etenkin tiedemiehiä systemaattisesti ja kautta linjan tuottamalla harhaanjohtavasti vaikutelman ikivanhasta maailmasta ja elämästä sekä noiden hitaasta, vähittäisestä kehittymisestä nykyiselleen? Eikö Jumalaan voi luottaa, eikö hän olekaan totuuden Jumala?

Tämän b-vaihtoehdon ollessa kyseessä Jumala kaiketi huijaa tiedemiehiä sekaantumalla koko ajan heidän tutkimuksiinsa ja mittauksiinsa niin että tuloksena saadaan vääriä lukemia: miljardeja ja miljoonia vuosia sekä vähitellen tapahtunutta hidasta evoluutiota. Minkä ihmeen takia asia olisi noin? Tässä tapauksessa koko tiede olisi täysin harhateillä ja ilman aavistustakaan siitä, mikä on totta tässä universumissa ja Maan elämän alkuperässä sekä nykyiselleen kehittymisessä.

Entä muut asiat, kristillisyyden ydintotuudet ja Jeesuksen seuraajien kokemukset - huijaako Jumala niissäkin?


Mikäli tuo b-vaihtoehto on totta, nousee kysymys, että missä kaikissa muissa asioissa Jumala on huijannut ihmiskuntaa? "Joka on vähimmässä väärä / epäluotettava on paljossakin väärä / epäluotettava" Raamatun mukaisesti. Entäs kristinuskon ytimessä olevat asiat ja alkukirkon vaikuttajien kokemukset?

Huijasiko sama Jumala Jeesuksen seuraajia uskomaan, että Jeesus muka nousi ylös kuolleista ja lähti haudastaan elävänä tuottamalla alkukristityille illuusion ylösnousemuksesta? Ja todellisuudessa Jeesus olikin kuollut ja kuopattu lopullisesti?

Entä kristinuskon teologialle merkittävä Paavalin kääntymys Damaskoksen tiellä, kun Paavali koki, että ylösnoussut Jeesus ilmestyi hänelle. Oliko sekin ilmestyskokemus vain huijaavan Jumalan hämäystä ja harhaa Paavalin eksyttämiseksi uskomaan jotain, mikä ei olekaan totta - tuon Jumalan jonkin käsittämättömän tarkoituksen tähden?

Jos emme voi luottaa siihen, että maailma ja siinä oleva elämä ovat todellisesti sitä, miltä ne tutkitusti näyttävät tiedemiesten löytöjen ja mittauksien perusteella niin miten me voisimme luottaa mihinkään muuhunkaan Raamatussa ja noissa pelastuksen asioissa? Joka huijaa kerran voi huijata toistekin - mutta miksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.