lauantai 17. huhtikuuta 2021

Hallitus ja koronarajoitukset

Hallitus ja koronarajoitukset

PM Marinin hallituksen koronalinja on ollut tempoilevaa ja poukkoilevaa sekä välillä heikosti harkittua (esimerkiksi se liikkumisrajoituslakiesitys, joka tyrmättiin perustuslakivaliokunnassa).

Uusin hallituksen päätös onkin sitten se, että rajoituksia höllennetään ja lievennetään. Eli kun koronatartuntojen tilanne on jonkin verran helpottunut ja parantunut parin viikon aikana (tosin, onko 200-400 uutta koronatartuntatapausta päivässä "vähän"?) niin ensi maanantaista lähtien ravintolat, kapakat ja kahvilat saavat olla avoinna tietyin ehdoin.

Mutta mitä järkeä siinäkin sitten on? Parin viime viikon helpottunut koronatilanne perustuu ainakin osittain juuri tähän sulkutilaan ja kontaktien vähentämiseen sen avulla. Osittain ehkä myös siihen, kun noin 23% kansasta on saanut ensimmäisen koronarokoteannoksen. 

Kun nyt sitten näin pian rajoituksia lievennetään ravintoloissa ja kahviloissa niin kansa voi riehaantua bilettämiseen ja kansaa on koolla lähekkäin enemmän. Johan eilen perjantaina kauniina päivänä eräässä naapurkikaupungissani oli hurjasti väkeä liikkeellä frisbeegolfkentällä ja muualla. Eikä turvaväleistä tai maskeista tietoakaan.

Pidän hallituksen päätöstä hölmöläisten hommana ja ihan liian varhaisena. Sanokaa minun sanoneen, että veikkaanpa parin viikon sisällä koronatilanteen räjähtävän taas valtoimelleen ja sitten on uudestaan 800-1000 uutta tartuntaa päivässä. Ja niinpä hallitus uudestaan sulkee ravintolat, kapakat ja kahvilat. Vuoronperään eestaas, avataan ja suljetaan. Ja tehdään heikosti perusteltuja hätiköityjä päätöksiä.

Minkäänlaisia rajoituksien purkamisia ei pitäisi edes harkita ennen kesäkuun alkua. Rokotekattavuudessakin pitäisi päästä paljon parempiin tuloksiin, ainakin 50-60%:iin.

Tosin osansa tämänhetkisen tilanteen helpottumisessa voi aiheuttaa viruksen luontainen kausivaihtelu, eli kuten viime vuonnakin oli loppukevät ja kesä parempaa aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.