lauantai 9. lokakuuta 2021

Windows 11 päivitys -eräitä neuvoja

Windows 11 päivitys -eräitä neuvoja

Vielä jotain vinkkejä siitä tietokoneensa päivittämisestä Windows 11:een.

1. Ei riitä, jos tarkistaa vain Microsoftin Tietokoneen kuntotarkistus-ohjelmalla ja Windows Updatesta, että täyttääkö tietokone Windows 11:n järjestelmävaatimukset. On perusteltua tarkistaa myös tietokoneensa valmistajan tukisivustosta, onko valmistajan mukaan se tietokonemalli yhteensopiva ja valmis päivitettäväksi Windows 10:sta Windows 11:een. Ja onko laitevalmistaja päivittänyt laiteajurit yhteensopiviksi Windows 11:n kanssa. Ellei näin ole, ei ole suositeltavaa tehdä päivitystä uuteen Windowsiin.

2. Jos sinulla on tulostin / monitoimilaite niin tarkista sen valmistajan tukisivuilta, onko valmistajan mukaan laitteesi yhteensopiva ajurien puolesta ja muutenkin. Esimerkiksi minun Brother-merkkinen monitoimilaite on saanut Brotherilta kyllä ajuripäivityksen, joka on Windows 11:n kanssa yhteensopiva, mutta monitoimilaitteessani on vain USB-kaapeliliitäntä tietokoneeseen, eikä Windows 11 nykyisellään tue sitä. Tulostimessa pitäisi Brotherin tukisivun mukaan olla mahdollisuus tulostaa ja skannata Wi-Fi -yhteyden avulla, jotta laite toimisi uudessa Windowsissa.

3. Jos pähkäilet päivittämispulman kanssa niin muista tämä: mikäli tietokoneesi toimii ihan hyvin ja ongelmitta, ei ole tarpeen päivittää sitä uusimpaan Windowsiin. Microsoft tukee säännöllisillä päivityksillä Windows 10:ä aina 14.10.2025 asti. Tämä Windows 11 on oikeastaan vain Windows 10, jolle on tehty uusi ulkonäkö sekä siirretty aloitusvalikko tönöttämään keskelle näyttöä. Tavallisen kotikäyttäjän kannalta ei muuta merkittävää ja erityistä siinä ole edes - paitsi Microsoftin asettamat tiukemmat järjestelmävaatimukset plus joukko sovelluksia ja ominaisuuksia, jotka on poistettu.

4. Jos kuitenkin päätät päivittää Windows 11:een ja käytät Microsoftin tarjoamaa päivitysavustaja-sovellusta päästäksesi nopeammin saamaan uusimman Windowsin, niin muista suorittaa päivitysavustaja järjestelmänvalvojan oikeuksilla. Jos käytät sitä peruskäyttäjän oikeuksin, voi asennus pysähtyä ja kaatua virheilmoitukseen, eikä se jatku ennen kuin olet järjestelmänvalvojan oikeuksin asentamassa Windows 11:a.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.