torstai 27. tammikuuta 2022

Windows 11 ja Android-sovellukset

Windows 11 ja Android-sovellukset

Windows 11 saa helmikuun 2022 aikana merkittävän päivityksen. Esimerkiksi tehtäväpalkki saa mykistystoiminnon, säätiedon näyttämisen ja uuden jakotoiminnon. Media Player ja Muistio puolestaan saavat uuden ulkonäön, joka on linjassa Windows 11:n tyylin kanssa. 

Tämä päivitys ei ole varsinainen ominaisuuspäivitys, joita julkaistaan uusimmalle Windowsille kerran vuodessa, vaan siitä syklistä erillinen päivitys uusia toimintoja ja ominaisuuksia. Microsoft julkaisee ja laittaa jakoon uusia ominaisuuksia pitkin vuotta sitä mukaa kuin ne valmistuvat Windows 11:sta varten.

Odotetuin uusi ominaisuus on Windows Subsystem for Android (WSA = Windowsin alijärjestelmä Androidille) eli Windows 11:ssa voidaan asentaa ja ajaa Android -mobiilisovelluksia. Android-sovellusten lataus tapahtuu Microsoftin päivitetyn Microsoft Storen avulla. Mielenkiintoisen lisän tähän kokonaisuuteen tuo se, että Microsoft ja Amazon alkavat tässä asiassa yhteistyöhön: Amazonin Android-sovelluskaupan sovellukset tulevat jakeluun myös Microsoft Storeen (on kuitenkin mahdollista käyttää myös Android Debugging Bridge-ADB työkaluja mobiilisovelluksien lataamiseen). Amazon Appstore on alunperin suunnitellusti ollut virallinen tapa asentaa Android-sovelluksia Windows 11:een.

Android-sovellukset tietokoneessa eivät tarvitse älypuhelinta, vaan ne toimivat sellaisinaan - myös nettiyhteyksiensä osalta - Windows 11:ssa ja näkyvät Windowsin Käynnistä -valikossa aivan kuten tavalliset Windowsin asennetut ohjelmat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.