maanantai 31. tammikuuta 2022

Windowsin komentokehote

Windowsin komentokehote

Windows 10 ja 11 sisältävät komentokehotteen, jonka avulla kuka tahansa pystyy suorittamaan hyödyllisiä Windowsia tai vaikka internetyhteyttä tutkivia, ylläpitäviä ja korjaavia toimintoja, joita muuten sitten tekevät IT-ammattilaiset. Erilaisia komentokehotteessa kirjoitettavia komentoja on useita ja tässä esittelen kaksi hyödyllistä komentoa.

Komentokehotteen avaaminen

1. Kirjoita sana komentokehote Windowsin hakukenttään tehtäväpalkissa.

2. Napsauta hiiren oikeanpuoleisella painikkeella hakutulosta Komentokehote ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.

3. Komentokehote avautuu.

Komentokehote on tärkeää avata Windowsissa järjestelmänvalvojana, koska muuten useat komennot eivät toimi. Se tehdään tällä tavalla:

1. Kirjoita komentokehote Windowsin hakukenttään.

2. Napsauta hiiren oikeanpuoleisella painikkeella hakutulosta Komentokehote ja valitse pikavalikosta klikattavaksi Suorita järjestelmänvalvojana.

3. Komentokehote avautuu.

Windowsin järjestelmävirheiden korjaaminen

Komentokehotteen varmaan tärkein ja hyödyllisin toiminto on sfc /scannow. 

Se on korjaustyökalu, jota voit käyttää, jos saat Windowsilta virheilmoituksia puuttuvista tai korruptoituneista .dll-tiedostoista (ohjelmien tarvitsemia dynaamisia linkkikirjastoja). Komento korvaa korruptoituneet järjestelmätiedostot oikeilla.

1. Kirjoita sfc / scannow ja paina sen jälkeen Enter-näppäintä

2. Aikaa menee muutamia minuutteja, kunnes järjestelmä on skannattu ja virheet korjattu.

Tarkista onko jonkin sivuston / palvelun palvelin onlinessa ja toimiiko internetyhteys sinne

Tämä toiminto ei tarvitse järjestelmänvalvojan oikeuksia. Kirjoita komentokehotteeseen komento ping ja välilyönti komennon perään ja kirjoita sitten halutun palvelimen osoite, kuten vaikka google.com ja paina Enter-näppäintä. Komentokehote alkaa pingaamaan palvelinta lähettämällä tavuja annettuun osoitteeseen ja kertoo mikä on tulos. Näet sitten onko palvelin onlinessa vai kaatunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.