tiistai 14. kesäkuuta 2022

Taivas vs ikuinen häviäminen

Taivas vs ikuinen häviäminen

Eräissä uskonnoissa tavoitellaan kuoleman jälkeistä pääsyä taivaaseen / paratiisiin. Toisaalta monet ajattelevat, että kuoleman jälkeen ei ole mitään muuta kuin ikuinen häviäminen, tietoisen yksilöllisen olemassaolon totaalinen loppu. Tavoitteena kuitenkin monilla niin uskovilla kuin epäuskoisilla on, että kaikenlainen kärsiminen, ikävät ja negatiiviset muistot ja kaikki ongelmat loppuvat ja häviävät ainaisesti. Näin ollen se häviäminen, olemassaolon loppuminen ikuisesti ja johonkin uskonnoissa oletettuun taivaaseen tai paratiisiin pääseminen ovat tuon tavoitteen kannalta sama asia käytännössä. Molemmissa tapauksissa saavutetaan sama lopputulos eli ei ongelmia, kärsimyksiä eikä negatiivisia muistoja (ikuisessa häviämisessä ei sitten ole minkäänlaisia muistoja tai ajatuksia). 

Joten miksi pelätä sitäkään, että oma yksilöllinen tietoinen olemassaolo loppuu ainaisesti eikä mitään oletettua "kuolematonta sielua" ole. Kuitenkin just kaikki kärsimys ja muu negatiivinen on päättynyt lopullisesti ja ainiaan, eikä tarvitse tietää mitään, mitä pahaa maailmassa tapahtuu. Sehän olisi kuitenkin aikalailla pääasia kuolemassa.

Tämän tavoitteen ja toiveen kannalta oman persoonan ikuistaminen tietoisessa olotilassa johonkin taivaaseen tai paratiisiin, ja kaikenlainen muu uskonnollinen säätäminen kuoleman jälkeen (esim. viimeinen tuomio, ruumiin ylösnousemus yms.) on irrelevanttia. Sellainen on täysin tarpeetonta uskonnollista tauhkaa, jonka totuudellisuudestakaan ei ole mitään todisteita. On vain ihmisten kirjoittamia väitteitä ja kertomuksia kuolemanjälkeisyydestä joissakin pyhinä pidetyissä ja ihmisten kokoamissa vanhoissa kirjoissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.