perjantai 25. syyskuuta 2020

Android 11 ja tietoturva

 Android 11 ja tietoturva

Google on viimein julkaissut Android -käyttöjärjestelmästä version 11, jossa on viisi uutta olennaista turvallisuus- ja yksityisyysominaisuutta.

Ominaisuudet ovat sisäänrakennettuja ja suunniteltu pitämään oletusarvoisesti käyttäjän data turvattuna, lisäämään läpinäkyvyyttä ja muutenkin tarjoamaan parempaa hallintaa esim. sovelluksien käyttöoikeuksille.

Eräs merkittävä parannus on Google Play-sovelluksen laajempi integrointi älylaitteisiin, sallien kriittisten Android-tietoturvakorjauksien lataamisen ja asentamisen moduuleina välittömästi - aivan kuin sovelluksina - Googlen palvelimilta.

Toisin sanoen Android 11 -käyttäjät voivat asentaa turvallisuus- ja ohjelmointivirheiden korjaukset heti kun ne tulevat saataville, sen sijaan että he joutuisivat odottamaan kunnes laitevalmistajat ovat julkaisseet käyttöjärjestelmäpäivityksensä laitteilleen heidän omissa Android-viritelmissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.