torstai 30. huhtikuuta 2020

Kansan luottamus politiikkaan

Kansan luottamus politiikkaan

EVA:n julkaiseman tutkimuksen mukaan kansalaisten luottamus politiikkaan on noussut huomattavasti, kansa on suorastaan "poikkeuksellisen yksituumaista". Kansa luottaa myös poliisiin, tasavallan presidenttiin ja terveydenhoitojärjestelmään. No sitten on niin jos siltä näyttää.

Toisaalta mitä minä olen havaintoja tehnyt somessa ja ihmisten puheista netin ulkopuolella niin kyllä vastarannankiiskiä ja kritisoijiakin löytyy edelleen.

Vaikuttaa siltä, että hallituksen päätöksillä koronaepidemiaan liittyen on laaja suosio ja tuki kansalaispiireissä. Henkilökohtaisesti olisin kyllä jossain määrin ainakin kriittinen Marinin hallituksen eräitä koronalinjauksia ja näitä rajoitustoimia kohtaan.

Etenkin siitä tulokulmasta, että maan talous kärsii valtavasti poikkeustoimista ja rajoituksista ja Suomen talous romahtaa tai oikeastaan se romahti jo. Taloudellisesti Suomi on kuin sodan jäljiltä ja tuskin enää koskaan palaa entiselleen, vaikka nämä poikkeustoimet kohta kumottaisiin - tai ei ainakaan pitkään aikaan.

Sinänsä on ihan mielenkiintoista, että kansan asenteita ja arvoja tutkitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.