torstai 30. huhtikuuta 2020

Samsung Galaxy S20 laitearviointia

Samsung Galaxy S20 laitearviointia

Hieman laitearviointia ja käyttökokemuksia, kun olen käyttänyt noin viikon verran tätä Samsung Galaxy S20 -älypuhelintani. Vaikutelmani ja kokemukseni on hyvin myönteinen tämän puhelimen suhteen näiden päivien jälkeen. Mitään bugisuutta tai ongelmia ei ole esiintynyt.

Tehoa piisaa järjestelmäpiirissä (keskusmuistia on jopa 12 GB), joten kaikenlainen käyttö on sujuvaa ja viiveetöntä. Näytön laatu on mainio ja laitteen koko on miellyttävä, eli ei mikään miltei tabletin suuruinen puhelin, jota olisi vaikea saada taskuun mahtumaan. Eikä valmistaja ole ängennyt tätä mallia pullolleen kaikenlaista tarpeetonta bloatwarea (lihotusohjelmia, tilaa vieviä jokseenkin turhia sovelluksia tai pelejä).

Akun kesto on minun käyttötavoillani täysin riittävä, kunhan joka aamu muistaa ladata akun, joka tukee supernopeaa latausta (akun koko on 4000 mAh).

Puhelin tukee myös uutta 5G-mobiiliverkkoa aikaisempien 2G - 4G -verkkojen lisäksi. WiFi-yhteys toimii nopeasti. Tämä malli on pöly- ja vesitiivis, mikä on iso plussa.

Kun olin käyttänyt Huawein puhelimia ja sen yhtiön muokkaamaa Android-käyttöjärjestelmää aika pitkään niin hieman mietitytti etukäteen, että mitenkä pian pääsen sisälle Samsungin Androidiin, jossa on OneUI 2.1 käyttöliittymä ja jotkin asiat tehdään erilailla kuin Huawein puhelimissa.

Mutta kun olin tehnyt hyvän pohjatyön eli opiskellut ensin tämän Samsung-mallin käyttöohjekirjaa netissä ja sitten vaan aloin käytännössä asioita puhelimella tekemään niin opin nopeasti, miten Samsungin OneUI toimii.

Vaikuttaa oikeastaan ihan helpolta ja selkeältä. Tosin jäin kaipaamaan joidenkin toimintojen osalta Huawein laitteiden ratkaisuja, kun Huaweilla ne ovat hyvin helppoja suorittaa. Mutta tämä on vain tottumis- ja oppimiskysymys ja enköhän nekin toiminnot lopulta hallitse ihan hyvin myös Samsungin tavalla.

Jo heti ensimmäisenä Samsungin käyttöpäivänä tapahtui myös järjestelmäpäivitys eli puhelimeeni asennettiin huhtikuun Android-tietoturvakorjaukset ja muita käyttöjärjestelmään liittyviä parannuksia yli 500 MB:n verran. Asennus meni ihan hyvin ja vaikeuksitta.

Tämä puhelin oli kahden muun Samsungin uusimman lippulaivamallin kanssa DNA:n verkkokaupassa "salaisena tarjouksena", jonka sain tekstiviestillä. DNA oli höylännyt 150 euroa hinnasta pois tässä kohdennetussa tarjouksessa ja lisäksi sain kaupanpäälle ilmaiseksi Samsung Galaxy Buds Bluetooth-kuulokkeet, joiden arvo on 159 euroa normaalisti.

Jos siis haluaa tämänvuotisen lippulaivapuhelimen Samsungilta, mutta ei halua sijoittaa kieltämättä sievoista summaa siihen S20 Ultra-malliin niin tämä S20 5G on hyvä ja suositeltava valinta minun mielestäni.

LISÄYS 1.5.2020:

Hämmästyin, kun puhelimeeni tuli Samsungilta Android-järjestelmäpäivitys heti 1.5.20 ja sen pääsisältö oli Androidin toukokuun 1. päivän turvallisuuskorjaukset. Eipä vaikuta Samsung viivyttelevän turvallisuuspäivityksien julkaisussa ja asennuttamisessa. Nopeammin ei järjestelmäpäivityksiä voisi saadakaan. Ja ihan hyvin meni tämäkin päivitys. Huawein puhelimissa on pitänyt odotella tietoturvakorjauksia Androidille useasti monia kuukausia tai muutamia viikkoja ainakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.