tiistai 14. heinäkuuta 2020

Seksi ja kristityt

Seksi ja kristityt

Luin aiemmin esittelyä mielenkiintoiseen ja tärkeään kirjaan Kotimaa24-sivustossa. Amerikkalainen luterilainen pastori N. Bolz-Weber kuvaa bestsellerissään tosielämän kertomuksia siitä, miten ankeaa ja karua satoa kristillinen seksuaalikasvatus on tuottanut seurakuntien jäsenissä ja hänessä itsessäänkin.

Bolz-Weberin mukaan uskonto näkee seksin kilpailijanaan. Hän kysyy, miksi kristityt pohtivat pakkomielteisesti seksiä? Sitä sopii tosiaan kysyä, sillä kun nettiä selaa ja lukee kristityiksi itseään kutsuvien keskusteluja niin he pohtivat erityisesti muiden ihmisten seksiä ja nimenomaan homoseksiä (sekä tuomitsevat kiihkeästi homoseksuaalisten ihmisten oikeuden solmia avioliitto).

Eli, uskon mukaan, meillä on luojajumala, joka loi satoja miljardeja galakseja ja planeettoja mahdollisesti äärettömään maailmankaikkeuteen ja yhden tavanomaisen galaksin eräässä sivuriekaleessa olevaa keltaista kääpiötähteä kiertävällä kivenpalasella joku tomuhiukkanen, teinipoika, masturboi tai pari homomiestä haluaa laillistaa rakkaussuhteensa avioliitoksi, niin tuo Jumala on siitä äärettömän kiinnostunut ja on vihainen iankaikkisesti? 

Ja kristityt pohtivat ja tuomitsevat sitä "kauhistusta" pitkin nettiä. Äly hoi? Varsin huvittavaa touhua tämä kristilliseksi moraaliksi seksiasioissa sanottu meininki.

Eikö sillä luojajumalalla ole mitään muuta mielenkiinnon kohdetta ja eikö mikään muu ole olennaisempaa, kuin masturboiko joku tai mitä kaksi toistaan rakastavaa miestä (tai naista) keskenään tekee makuuhuoneessaan  tasaveroisesti ja omasta tahdostaan?

Ja vaikka ei Jumalalla sattuisi olemaan niin mitä se muiden ihmisten seksielämä kuuluu sivullisille eli kristityille? Kuka antoi kristityille oikeuden ja vallan kytätä ja tuomita mitä seksitouhua muut ihmiset harjoittavat joko yksin tai keskenään? 

Onko se jotenkin pois kristityiltä, jos joku muu nauttii seksistä? Kateusko riivaa vai onko niin, että siitä puhe mistä kristityllä on puute?

Jos sinä kristitty et hyväksi masturbointia, homoseksiä tai homoavioliittoa niin sen kun sitten olet niitä tekemättä, ja mene eteenpäin. Mutta ei sinulla ole valtaa eikä oikeutta yrittää estää muita ihmisiä tekemästä niitä asioita, eivätkä ne sinulle sivullisena edes kuulu. Keskity hillitsemään itseäsi ja niitä pahoina pitämiäisi seksihaluja, ja anna muiden ihmisten olla rauhassa, yrittämättä kontrolloida toisten elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.