sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Yrittäjän päivä

Yrittäjän päivä 

Tänään on yrittäjän päivä ja kyllä yrittäjät päivänsä ansaitsevat. Jos ei ole yrityksiä, ei ole työpaikkoja, eikä yhteiskunta saa verotuloja, joilla kustannetaan ne julkiset palvelut ja tulonsiirrot. 

Tarvitaan sen tähden yritysystävällistä politiikkaa suotuisien puitteiden luomiseksi yritystoiminnalle ja yrityksien menestymiselle, että ne voivat työllistää, investoida ja tehdä tuotekehitystyötäkin.

Vasemmisto ja vihreätkin ovat kyllä vaatimassa kärkkäästi, että mitään ei saa leikata ja he visioivat rahallisista korotuksista sinne ja tuonne milloin mihinkin kohtaan valtion budjettia, mutta heitä ei tunnu kiinnostavan se, mistä ne rahat oikein otetaan. 

Jo nykyisen hallituksen, kuten seuraavienkin hallituksien, pitäisi kuitenkin keskittyä ensin tuottamaan se kakku, jotta voisi löytyä jotain jaettavaa. Eli pitää keskittyä talouskasvun aikaansaamiseen (tosin valtion keinot siihen ovat rajallisia) ja työllisyyden parantamiseen. Ellei työllisyysaste nouse aidosti ja runsaasti ja jos talous ei kasva, on koko tämän nykyisen hyvinvointivaltion rahoitusperusta nopeasti murenemassa ja luhistumassa. Ei näin voi jatkua enää kauan.

Ja jos valtion ja kuntien talouden perusta murenee, se vaikuttaa kaikkeen. Ei ole varaa poliisien määrän lisäämiseen, tieverkoston kunnossapito rapautuu, ei voida tarjota nykyisiä terveydenhoidon palveluita, saati nykyisenlaisia sosiaalisia tulonsiirtoja.

Joskus vasemmistoliitossakin näitä asioita tajuttiin paremmin. Muuan vasemmistoliiton kansanedustaja aikoinaan muistutti, että köyhän paras ystävä on vahva valtiontalous.

Yrittäjien menestys on meidän kaikkien etu ja elinehto taloudellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.