sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Amerikan uskonnollinen oikeisto ja Jeesus

Amerikan uskonnollinen oikeisto ja Jeesus

On oikeastaan hämmentävää ja hämmästyttävää, että amerikkalainen uskonnollinen oikeisto eli republikaanit ja jopa suomalaiset monet konservatiiviset, oikeistolaiset kristityt kannattavat fanaattisesti Trumpia. Sekä pitävät Trumpia muka kristittynä. Monesti näyttää, että he kiinnittävät toivonsa Trumpiin, eivätkä Jumalaan.

Trumpin jumala on minun ja eräiden muidenkin kriitikoiden arvioissa pikemminkin raha ja oma valta-asema, jossa hän huonona häviäjänä roikkui keinoja kaihtamatta ja koettaen varastaa presidentinvaalit itselleen käräjöimällä sekä suorastaan kapinaa lietsomalla.

Missä muka näkyy käytännössä Trumpin toiminnassa ja käytöksessä sekä politiikkansa sisällössä se, että hän olisi Jeesuksen seuraaja? Pikemminkin Trump on Uuden testamentin Jeesuksen lähes täydellinen vastakohta.

Samaa voi kysyä tarkkailtaessa Amerikan republikaanista uskonnollista oikeistoa. Siis heillähän on ihan omatekoinen versio Jeesuksesta ja Uudesta testamentista. Heidän "kristillisyytensä" on vain nimitys, joka on kiinnitetty kaunistamaan heidän pohjatonta itsekkyyttään, ahneuttaan, homofobiaansa, rasismiaan, muukalaisvihamielisyyttään ja ylipäätään vihamielisyyttään sekä muiden ihmisten kontrolloinnin haluaan.

Verrattaessa Trumpia ja USA:n oikeistokristittyjä esimerkiksi Vuorisaarnassa oleviin Jeesuksen opetuksiin niin Trump oikeistolaisen kannattajakuntansa kanssa ei edes etäisesti muistuta Jeesuksen opetuksia Vuorisaarnassa (Matt.5-7).

Kun Jeesus apostoleineen opetti ruokkimaan nälkäisiä, hoitamaan sairaita ja olemaan lähimmäisiään rakastavia, epäitsekkäitä, ahneutta karttavia, hyväsydämisiä, vaatimattomia, sävyisiä, kaikkia ihmisiä auttavia ja sekä antamaan apua köyhille, niin amerikkalaiset oikeistokristityt tekevät täysin päinvastoin. Pikemminkin heidän toimintansa ja tavoitteensa ovat antikristillisiä.

Republikaaninen Jeesus (joka on vastakristus) leikkaa rahoituksen ja tuen pois nälkäisten ruokkimiselta, köyhien sosiaaliturvasta ja avustamisesta, sairaiden hoitamisesta sekä karkottaa maasta "muukalaiset" eli maahanmuuttajat. Ja tämä oikeistouskovien sakki lietsoo vihaa sekä epäluuloa, levittää valheita ja salaliittoteorioita, sekä yrittää hallita muita ihmisiä, vaikka Raamatun Kristus ei sellaista esimerkkiä eikä käskyä antanut. Voiko paljoa enempää ollakaan antikristillinen ja vääristetyn evankeliumin kannattaja?

Republikaanisille uskoviksi itseään kutsuville tyypeille kaiken mitta on se, että miten joku suhtautuu aborttiin ja sikiöön äitinsä kohdussa, vaikka Jeesus ei koko aiheesta mitään sanonut Raamatussa. 

Kristillisyyteen kuuluu lisäksi totuus, totuudessa pysyminen ja rehellisyys. Mutta totuus ja rehellisyys on Trumpille vierasta sen mukaan, mitä hänen toiminnastaan voi havaita. Kuten onkin todettu, valheiden ja disinformaation määrä väheni netissä huomattavasti, kun Trumpin some-tilit suljettiin eikä hän pääse ainakaan toistaiseksi jatkamaan institutionaalista valehteluaan sekä vääristelyään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.