lauantai 13. helmikuuta 2021

Kreationisteista havainto

Kreationisteista havainto

Erään suomalaisen keskustelufoorumin kreationismi-alueen selaaminen osoitti minulle jälleen sen, että kreationisteilla (aivan erityisesti nuoren maan kreationistiporukalla eli uskomus, että maailma ja elämä ovat 6000 vuoden ikäisiä ja kuudessa päivässä luotuja) ei ole esittää mitään tieteellistä evidenssiä sen väitteensä tueksi, että evoluutio ja sitä selittävä biologinen evoluutioteoria on "valhe" ja "uskomus". Eikä sillekään väitteelleen, että "evoluutio on mahdotonta eikä sitä ole koskaan havaittu missään".

Jälleen näkyi, että ainoa syy kieltää luonnontieteelliset tutkimustulokset ja teoriat kuten evoluutioteoria, on uskonnollinen. Ei tieteellinen. Evoluutio on luonnossa havaittava prosessi, ilmiö sekä tosiasia. Sen todellisuuden suhteen ei tiedeyhteisössä ole mitään epäselvää tai ylipäätään jotain vakavasti otettavaa vastakkainasettelua. 

Mitään kilpailevaa siis tieteellistä teoriaa vaihtoehtona evoluutiolle ei ole. Kreationismi on vain uskonnollista denialistista puuhastelua sekä pseudotieteellisten virheellisten väitteiden levittämistä.

Edelleenkin, kreationistiuskovaisten virtuaalisista itkupotkuraivareista ja inttämisestä välittämättä, evoluutioteoria on paras tieteellinen selitys Maan biodiversiteetille.

Darwinin päivien jälkeen luonnontiede on edistynyt valtavasti ja biologinen evoluutioteoria on saanut kaiken aikaa lisää tukea ja vahvistusta tutkimustuloksista. Sen sijaan rautakautisiin luomismyytteihinsä tarrautuneet kreationistit eivät ole saaneet aikaiseksi mitään kestävää, vaan he polkevat paikoillaan omissa uskomuksissaan ja raamatunselityksisään. Yksi kreationisti selittelee VT:n luomismyyttejä yhdellä tavalla ja toinen toisella, eivätkä he pääse edes keskenään yhteisymmärrykseen siitä luomisesta. Ei mitään, mikä olisi tarjonnut objektiivisia todisteita heidän uskomuksiensa mukaisesta luomisesta muutama tuhat vuotta sitten ja viikon aikana.

Mutta sanottakoon vielä, että luomisen ja evoluution ei tarvitse olla toisiaan poissulkevia tai toisensa kumoavia. Jos oletamme, että jumaluus on olemassa niin hänen luomistyönsä menetelmä on aivan hyvin voinut olla evoluutio. Eikä eläinten, ihmisten ja kasvien taikominen esiin tyhjästä.

Nähtävästi mainitun seikan ymmärtäminen saati hyväksyminen on hard core kreationisteille ja fundamentalistiuskovaisille liian ylivoimaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.