lauantai 6. kesäkuuta 2020

Keskusta ja hallitus

Keskusta ja hallitus

Keskustalla on politiikassa ja hallituksessa nyt sitten jännät paikat, kun yllättäen Katri Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästä. Kuka mahtaa olla uusi valtiovarainministeri ja vaihtuuko keskustassa myös puheenjohtaja. Arvelen, että puheenjohtajakin vaihtuu, sillä hallituspuolueen puheenjohtajan pitäisi olla hallituksessa.

Eräät politiikan tutkijat pitävät keskustan asemaa Marinin hallituksessa varsin hankalana ja spekuloivat keskustan uloslähdöllä hallituksesta. Erään tutkijan mukaan keskusta on suorastaan väärässä hallituksessa, punavihreiden puolueiden puristuksessa, voimatta toteuttaa haluamaansa politiikkaa (työelämän pelisääntöjen uudistus, talousasiat).

Muistissahan on, että keskustan talous- ja työllisyyspolitiikka oli peräti toisenlaista - ja talouden nousuun kääntymiseen myötävaikuttavaa - kuin tämän punavihreän hallituksen löysä rahanjako vasemmalle ja oikealle.

No on sitten oikeassa tai väärässä hallituksessa niin nähtäväksi jää kesän ja syksyn aikana meneekö keskustaväellä hermo ja alkaako oppositioon hyppäys houkuttaa - etenkin jos kannatus ei millään nouse, vaan ehkä jopa pienenee entisestään.

Onhan sekin toisaalta jo nähty, että melko lyhyessä ajassa puolueiden kannatuksessa voi tapahtua isojakin siirtymiä. Kuten sdp:n melko nopea nousu suurimmaksi puolueeksi ja PS:n suosion hiipuminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.