keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Kristittyjen vainoamisesta Euroopassa

Kristittyjen vainoamisesta Euroopassa

Mitä "kristittyjen vainoaminen" ei ole edelleenkään Euroopassa kuten Suomessa:

1) muiden ihmisten haluttomuutta uskoa kristittyjen oppeihin, väitteisiin ja vaatimuksiin

2) todisteiden vaatimista tukemaan kristittyjen väitteitä Jumalan ja Jeesuksen olemassaolosta ja väitetystä toiminnasta maailmassa ("todiste" ei ole Raamatun siteeraamista eivätkä vaadittuja objektiivisia todisteita ole myöskään subjektiiviset fiilikset tyyliin "tunnen Jeesuksen sydämessäni, joten hän elää". Ateisteille ei ole mitään merkitystä todisteena sillä, mitä jossakin uskonnollisessa kirjassa lukee)

3) rationaalista uskontokritiikkiä: kristittyjen uskomuksien, väitteiden ja vaatimuksien sekä Raamatun kriittinen analysointi sekä kumoaminen ja uskontokritiikin harjoittaminen jopa julkisesti, kuten internetissä

4) vaatimukset poistaa ev-lut. kirkolta julkisoikeudellinen etuoikeutettu asema valtiossa

5) ei-uskovien kieltäytymistä kristittyjen taholta tulevalta käännyttämiseltä ja vaatimukset saada olla rauhassa uskonnoilta (uskonnonvapauteen kuuluu myös oikeus olla uskomatta ja harjoittamatta mitään uskontoa)

6) pilkantekoa ja naureskelua kristittyjen hassuja, vanhanaikaisia ja suorastaan tieteen tuloksien kanssa ristiriidassa olevia uskomuksia ja väitteitä kohtaan (eikö Raamattu nimenomaan kehota uskovaisia ottamaan pilkkaa yms. vastaan sävyisästi ja hyvillä mielin ja jopa iloitsemaan, kun heitä pilkataan?)

7) ylipäätään eri mieltä olemista uskovaisten kanssa

8) uskovaisen häviämistä nettiväittelyissä ateisteille ja skeptikoille

9) se, että kreationismia eli luomisuskoa ei hyväksytä opetettavaksi kouluissa luonnontieteiden opetuksessa, vaan sen sijan opetetaan evoluutiota ja evoluutioteoriaa.

Selvästikään Suomessa ja läntisessä Euroopassa ei "vainota kristittyjä" millään tavalla oikeasti. Monilla uskovaisilla on kummallinen käsitys "vainosta". Lieneekö sen takia, että kun sitä vainoamista ei esiinny, vaan uskovilla on täysi vapaus uskoa ja julistaa uskoaan miten paljon tahtovat, ei heissä toteudu Raamatun kohdat siitä, miten "maailma vihaa tosi uskovia" ja heitä "vainotaan" ja jopa tapetaan.

Suomessa ja läntisessä Euroopassa eivät jumalanpalvelukset yms. seurakuntien tilaisuudet ole kiellettyjä millään tavalla. Eikä kristittyjä pistetä vankilaan eikä surmata uskonnon takia.

Toki ei pitäisi pilkata uskovaisia ihmisinä (se ei ole kohteliasta eikä edistä uskontokriitikoidenkaan asiaa), vaan naureskelun pitäisi kohdistua uskonnolliseen oppiin ja väitteeseen - jos nyt joku välttämättä haluaa nauraa uskonnoille. Hyvillä tavoilla ja asiallisella käytöksellä pääsee pitemmälle.

Totta on kuitenkin se, että monilla alueilla maailmassa kristittyjä tai ainakin joitakin uskonsuuntia vainotaan ja kristittyjen toimintavapautta rajoitetaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit hyväksytään. Ei kuitenkaan mitään riidanhaastamista, käännyttämistä tai väittelyä väittelyn vuoksi. Ei tämä blogi ole mikään väittelyfoorumi.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.